Go to Top

Er du ny udstiller?

Thy til kunsten – Galleri Friis bringer kunsten til Thy

Thy til kunsten – Galleri Friis er et privatejet galleri, der ligger ved Hovedvej 11 i Villerslev i Thy, ca. 10 km nord for Hurup.

Galleriet åbner hvert år sæsonen til arrangementet “Åbne døre”, der i Thy pr. tradition ligger palmesøndag. Påskeudstillingen ferniseres Skærtorsdag.

Galleriet har tre skiftende udstillinger hen over året, hvor mange af galleriets kunstnere udskiftes:

  • Påskeudstillingen.
  • Sommerudstilling, med start ca. 1.juli
  • Efterårsudstilling, der starter ca. 1. oktober.

Galleriets faste åbningsdage er tirsdag og torsdag fra kl. 13 – 17, samt lørdag og søndag fra kl. 11 – 17. Endvidere er der åbent på alle helligdage – og med ekstra åbningstider i ferieperioder. Galleriet er lukket i vintermånederne, januar, februar, marts.

Udstillingsplads

Som gæstekunstner disponerer billedkunstnere, fotografer m.v. over egen tildelt vægplads. Der er podier og glasmontre til keramikere, skulptører, glaskunstnere, smykkekunstnere, m.v., – og der er gulvplads for større skulpturer eller anden pladskrævende kunst.

Galleriet råder desuden over et større overdækket udendørsareal, hvor der kan udstilles ikke fugt-følsom kunst.

Herudover er der tilknyttet en stor parklignende have til galleriet, hvor der kan etableres små og større udendørs udstillinger.

Galleriet sørger selv for ophængning og etablering af udstillinger.

Når nye udstillinger åbnes arrangerer Thy til kunsten – Galleri Friis fernisering for galleriets og de nye kunstneres gæster med musik, vin og snacks. Ferniseringer annonceres i lokale ugeaviser og i Nordjyske, og der udsendes meddelelser til pressen, lokalradioer og P4-MidtVest. Herudover annonceres galleriets udstillinger på www.thy360.dk, ligesom kunstnere naturligvis får en præsentation på galleriets hjemmeside.

Nationalpark Thy

Thy til kunsten – Galleri Friis er beliggende midt i det smukke, kuperede og blide Limfjordsland med vid udsigt over Limfjorden, men der er næsten kun et stenkast til den store turistattraktion, Nationalpark Thy, Vesterhavet og sommerhusområderne både ved Limfjorden og ved Vesterhavet.

Send ansøgning

Med angivelse af kunstart, hjemmesideadresse og andre relevante oplysninger af interesse for vurderingen som gæsteudstiller fremsender interesserede kunstnere ansøgning til Sanne Friis påDenne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Når din ansøgning er modtaget vil du blive kontaktet for evt. optagelse som gæsteudstiller, ligesom du vil få fremsendt de gældende vilkår, som udstiller i Thy til kunsten – Galleri Friis.

Thy til Kunsten