Kunstnere

Kunstnere

Keramik

Sanne Friis

Sanne Friis har forelsket sig i keramikkens kunst, lerklumpens uforudsigelige indhold af skjulte former og en helt ny verden af forunderlige farver, der males på leret for at åbenbare sig i nye skalaer og helt andre nuancer i ovnens høje temperaturer.

Sanne eksperimenter og prøver kræfter med sin nye store interesse.Resultatet og nogle af kreationerne kan ses her på siden og flere kan betragtes i galleriets udstillingslokaler.

Granit

Steen Thomsen, intuitiv stenkunst

Kunst skabt i glæde og sorg er den sande kunst.
Som tidligere produktudviklingschef har jeg altid arbejdet kreativt og anderledes. Det giver sig klart udtryk i mine skulpturer hvor grundformen er intuitiv og meget langt fra hvad mine kolleger normalt udtrykker.
Jeg bibeholder så vidt muligt Granittens oprindelige form og facon, men tilretter således at der opstår en harmoni. Ligeledes forsøger jeg at få granittens sjæl frem ved hjælp af en kombination af stokning, polering, og støbte figurer som jeg former i situationer der harmonerer med granittens udstråling.
D.v.s at jeg ikke på forhånd ved hvorledes jeg vil tolke skulpturen før jeg har bearbejdet granitten som en abstrakt figur.
Det er denne uforudsigelighed der giver mig en fantastisk glæde i arbejdet med granitten.
Jeg bliver ofte spurgt hvad mine skulpturer forestiller, og svaret er altid det samme: “det forestiller hvad du ser”
Firkantet sagt kan enhver lave noget der ligner, men enhver kan ikke lave noget der ikke ligner.
Men derfor kan det godt, ubevidst, resultere i visioner der optager mig meget, og som jeg langt inde i processen beslutter at udtrykke i den endelige skulptur.