Kunstnere

Kunstnere

Granit

Mogens Christensen

Mogens Christensen fra Skovby ved Århus var pensioneret murer, da han den sidste del af sit liv kastede sig over sin store interesse for stenhuggeri og udviklede sin hobby til at være skabende kunst. Hans interesserer var det nonfigurative, hvor han lod stenen bestemme form og motiv. Mogens legede med farvespillet i stenen og gav den liv ved hjælp af kontrasterne mellem den rå og polerede overflade. Mogens Christensen døde i 2016, men galleriet har fortsat nogle få af hans værker til salg.

Steen Thomsen

Intuitiv stenkunst, kalder Steen Thomsen selv sin stenhugning, hvor værkerne skabes ud fra øjeblikkets stemning og fantasi, der sammen med stenens form og sjæl bestemmer, hvordan skulpturen skal se ud.

Med en skulptur af Steen Thomsen, vil du aldrig opleve en kedsommelig ensartethed, idet hver eneste skulptur har sin unikke egenart og udtryk.

Keramik

Hanne Munk Kure

Lige fra barnsben, har Hanne Munk Kure været fascineret af at arbejde med ler, og glæden over sit liv som keramiker giver sig i høj gad udtryk i hendes værker. Inspirationen til sine figurer, henter hun ofte ved havet eller på havnen, hvor hele stemningen, naturen, fuglene og fiskene får motiver til at dukke op, så hun kan slippe kreativiteten løs.

Hannes figurer og ”havfugle” fortæller om tryghed og nærhed. De er fyldt med symbolik og udført med en snert af humor, sang og glæde. Alle figurer har titler, hvori Hannes lyse sind og optimisme udtrykkes, men den sorte skærve og den næsten stoflige krakelerede rakuglasur giver frit spil for fortolkning hos køberen.

Sanne Friis

Sanne Friis har forelsket sig i keramikkens kunst, lerklumpens uforudsigelige indhold af skjulte former og en helt ny verden af forunderlige farver, der males på leret for at åbenbare sig i nye skalaer og helt andre nuancer i ovnens høje temperaturer.

Sanne eksperimenter og prøver kræfter med sin nye store interesse.Resultatet og nogle af kreationerne kan ses her på siden og flere kan betragtes i galleriets udstillingslokaler.

Henrik Koldby

Henrik er uddannet byggetekniker, og fra tegninger til kunstens verden og det at udtrykke sig på lærredet var springet ikke så langt. Hans figurative streg har han ført med sig over i keramikkens verden, hvor hans forunderlige figurer og væsner med humoristiske titler florerer.

Lad dig fornøje og overraske af Henriks smukke og farverige keramik her i galleriet.

Sosu-Keramik

Tekst på vej…

Trækunst

Ejner Andersen

Ejner Andersen har igennem en menneskealder arbejdet med skulpturelle figurer af moseeg, som han formgiver med stor respekt for det ædle, mørklødede træ, som i sig selv næsten er et kunstværk, skabt af naturen selv. Ejner er 91 år, men holder sig forsat ung med sin årelange hobby og glæden over at arbejde med det tusindårige materiale.

Bronze

Lene Stefansen

Lenes bronzeskulpturer afspejler en kærlighed til livet, og udtrykker små og store begivenheder, med vægt på livets lyse sider. Men også de mørke og mere finurlige udtryk finder vej og tager kyndigt form under Lenes hånd.
Det gennemgående tema i hendes skulpturer er ofte det følelsesmæssige samspil mellem mennesker, familien og børn og ofte inspireret af egne oplevelser og tanker, hvilket ikke gør udtrykket mindre intenst.

Bo Kalvslund

Bo Kalvslund arbejder med skulpturer i bronze efter en traditionel støbemetode der hedder Cire Perdu (tabt voks).  Bo har sit eget støberi, hvor han både støber i sølv og bronze. Bronzeskulpturerne overfladebehandles, poleres eller oxyderes alt efter hvilket udtryk han ønsker fremhævet. Han finder inspiration til sine motiver i naturen, blandt mennesker og i kunsten.