Profil

Om Thy til kunsten

Sanne Friis er en kunstner, der ikke lader sig skubbe rundt af regler og normer og i hendes maleriske verden er der ikke noget rigtigt eller forkert. Hun opstiller så få regler for sig selv som muligt og maler udelukkende med hjerte og sjæl og det ses tydeligt i hendes værker. Det er en fornøjelse at møde Sannes kvinder og træde ind i hendes kvindedominerende univers, hvor budskabet ikke er til at tage fejl af; spring ud og vær den du er på godt og ondt.

Af Kirsten-Marie Hedeland, tv programvært på “Kunst for Tiden” og skribent ved Kunstavisen, marts 2015

Sanne Friis

Sanne bringer, med hendes kvindemalerier, en hyldest til livet og til glæden. Et budskab om, at være tro mod sig selv og give sig selv lov til, at finde prinsessen indeni og fremelske hende – dyrke hende med alle de facetter og sider hun indeholder, både af gode såvel som dårlige sider.

Sannes motiver udstråler ro og harmoni og alligevel kan der i den indbyrdes dialog kvinderne imellem, udspille sig et drama om venskaber, misundelse, uretfærdighed, jalousi og om at føle sig forsmået. Men hendes kvindemotiver har helt naturligt også gode sider.

De udtrykker i den grad også det smukke og feminine og kalder på kvinden i os. De er oprigtige, kærlige, følsomme, sårbare og så pokkers fantastiske stærke, selvstændige og uafhængige. De tager sig ikke af hvad andre måtte mene om dem.